top of page
TEKNİK DESTEK

Bant , Zemin , Motor , Kart.  Koşu bandını meydana getiren ana unsurlardır.Ayrı ayrı her parçanın önemi işlevi ve görevi vardır.Tüm parçalar senkronize bir şekilde çalışırsa cihazınız randıman verir.Kilonuza uygun motor gücünde bir koşu bandı satın almak dikkat edilecek ilk kuraldır.Kullanmaya başladıktan sonra dikkat edeceğiniz hususlar aşağıda belirtilmiştir.

kosu bandi bant
              BANT

 

Koşu bandının en önemli hayati parçalarından biri olan bant ortalama 2-3 yılda bir değiştirilmelidir.Bandın alt katmanından olan polyester kumaşın kaydırıcı özelliği bittiğinde, sürtünmeden dolayı elektriklenme oluşmaya başlar.Kullanıcıyı rahatsız ederek çarpmalara sebep olur.Cihazın elektronik malzemelrine de çok zarar verir. 

kosu bandi motor
              MOTOR ve MOTOR KÖMÜRLERİ

Koşu bandının aşınan parçalarından olan motorun ömrü,kullanıcının kilosu, kullanım süresi, bandın eski olması ve de yağsız kullanımdan dolayı kısalabilmektedir.DC motorlar mıknatıslı motor olup çok fazla ısınmada güç kaybına uğrarlar.Dikkat edilecek önemli husus motorun ısınmamasına dikkat etmektir.Uygun bant ve ideal doğru yağlama motor ömrünü oldukça uzatır.AC motorlarda ise mıknatıs bulunmadığı için bu tür sıkıntı olmaz.

silikon yagi
              KOŞU BANDI YAĞI VE YAĞLAMA

 

Koşu bandınızı yağlamanız,bant ile zemin arasındaki sürtünmeyi azaltacağından motor ve elektronik sistemin ömrünü uzatacaktır.Yağ seçimi oldukça önemlidir.Silikon yağ haricinde kesinlikle başka bir yağ çeşidi ile yağlamayın.Silikon yağı,ısıya dayanıklı olmasından dolayı tercih edilir.Banttaki yağ oranı zemin üzerinde hafif kayganlık olacak şekilde olmalıdır.Bandın en orta kısmı yağlanmalıdır.Bandın kenarlarına yağ gelmemesine dikkat edin

dikkat
           KOŞU BANDI ALIRKEN DİKKAT 

 

Koşu bandı alırken öncelikle servis hizmetini sorunuz ,öğreniniz.Motor gücünün kullanıcı kilosunu taşıyabilir olmasına dikkat ediniz.Kalp,tansiyon gibi şikayeti olanların doktor tavsiyesi veya kontrolünde kullanmalıdırlar.

Koşu bandının bant ölçüleri ,gösterge şeklinin farklılıkları fiyatı etkileyen özelliklerdir.

e1,e2,e6,e7 hata kodu
           KART TAMİRİ

 

Koşu bantları marka ve model çeşitlerinin fazlalığı,kartlarda da oldukça çok  elektronik kart modelini getirmektedir.Karmaşık bir yapı olmasına karşın,firmamız bu kartların tamirini başarı ile yapmaktadır.

e1,e2,e6,e7 hata kodu
              ARIZA KODLARI

 

Koşu bantları bazı durumlarda yazılan yazılımdan dolayı kendini korumaya alarak hata kodu verir.Bu hata kodları genelde aynı özellikleri taşımakla birlikte bazen farklı markalarda değişik kodlarla da karşılaşılmaktadır.Nedir bu kodlar ? e1 - e2 -e6-e7 yada err1- err2 gibi.e1 kodu: motor dönmediği zaman sensörden bilgi gitmez,göstergedeki yazılım bir yerde hata olduğunu anlayarak cihazı çalıştırmaz.ve 5 -10 saniye içinde bu hatayı verir. e2 kodu:motorun döndüğü hız ile göstergedeki hız arasında farklılık olursa bu hata görünür. e3 kodu: emniyet anahtarı yerine takılı değilse bu hata verir. e6 kodu:Eğim motorunda kalbrasyon hatasıdır. e7 kodu:Eğim motoru sensör okuyamama hatasıdır.Arızasız kullanımlar,,,

 KOŞU BANDI TAMİRİ SERVİSİ-KOŞU BANDI YAĞI-KOŞU BANDI İÇİN BANT-MOTOR-ZEMİN-AĞIRLIK ALETİ ORİJİNAL PRESLİ HALAT İMALATI-SİLİKON YAĞI

bottom of page